Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Om forflytningsduk - (HMS-art.nr.: 175714)

Forflytningsduk fra www.forflytningsduk.no - superglatt, myk, lydløs og rød - den beste forflytningsduken på markedet! Vår egenutviklede og spesialproduserte forflytningsduk - laget for forflytning og påkledning av mennesker med behov for hjelp. (Den er ikke kun 2- eller 4-veis - den er alle-veis!)

VIKTIG INFO:

Du trenger bare én type forflytningsduk uansett hvor tung pasienten er. Du trenger den glatteste og mest hudvennlige forflytningsduken. Den viktigste faktoren, er hvor glatt den er. Friksjonskoeffisienten eller friksjonstallet sier noe om det. Forflytningsduken fra www.forflytningsduk.no er den glatteste på markedet.

Fargen er rød. 

Vi leverer forflytningsduken i én farge - av praktiske og pedagogiske grunner for dem som skal drive opplæring av helsepersonell på egen avdeling. Da reduseres behovet for å besvare spørsmål som omhandler når man skal bruke den blå eller den grønne eller den... Ganske enkelt - beste kvalitet i én farge.

Vi leverer den imidlertid også i grå for dem som bruker mye forflytningsduk og kjøper ruller på 100 meter om gangen - de som ønsker fargeforskjeller når de for eksempel ønsker forskjell på duker av lengder på 1,25 og 2 meter - eller ønsker forskjell på lag 1 og 2 når de bruker "Metode 1" med to forflytningsduker oppå hverandre. Denne grå forflytningsduken er noe dyrere enn den røde fordi den er en spesialbestilling som veves og leveres i små kvanta. (Se mer om Metoder på denne hjemmesiden)

Bredden på våre forflytningsduker er 104 cm - fordi sengene på sykehus, sykehjem og hjemmesykepleie stort sett er 90 cm. Det betyr at forflytningsduken dekker hele sengeflaten. Denne bredden på forflytningsduken dekker også behovet for forflytning alle veier i senger opp til 130 cm - slik de er for de aller største pasientene og sengene på markedet i Norge og resten av Europa og Asia.

                                                  

 • Forflytning av alle kategorier pasienter. Denne forflytningsduken er spesialurtviklet for bruk i forflytning av personer i sykehus, sykehjem og i hjemmebasert omsorg. Den er superglatt når den legges dobbelt, den er lydløs og myk mot kropp og hud. Forflytningsduken selges i ruller av 10, 20, 50 og 100 meters lengde. (Den kan også leveres i kortere lengder til en høyere meterpris.) 
 • Skåner sårbar hud - forflytningsduken brukt dobbelt for å få superglatt effekt, er den mest skånsomme måte å forflytte pasienter på langs underlag i seng, mellom seng og operasjonsbord, røntgenbord, mellom seng og båre eller badetralle, mellom seng og rullestol, etc., etc.. Friksjonen under forflytning foregår mellom de to lagene av forflytningsduk, og ikke mellom pasient og madrass eller annet underlag. Den er helt nødvendig når man skal forflytte pasienter med sår eller hudlidelser høyere i seng, ved sårstell og pleie der pasienten skal forflyttes mellom ryggleie og sideleie.
 • Nattevakt, dagvakt eller kveldsvakt - forflytningsduken er et fantastisk hjelpemiddel for å skåne pasientene ved forflytning uten støy og unødvendig tungt arbeid.
 • Hvorfor arbeide med tunge løft når man kan forflytte pasientene lett og skånsomt på forflytningsduk?
 • Forflytningsduk i kombinasjon med forflytningskunnskap er en gylden kombinasjon. Da forener man skånsom pleie og forflytning med lette arbeidsmåter for helsepersonellet. Hvorfor løfte en pasient i stikklaken eller armer og ben - når man kan trekke personen langs underlaget med en brøkdel av kreftene?
 • Statisk elektrisitet er et stort problem ved bruk av stiv spinnakerduk. Dette problemet er så og si eliminert ved bruk av denne myke forflytningsduken.
 • Fra 100 kg til under 10 kg med forflytningsduk. I kombinasjon med en god seng, kan en person på 100 kg bli en lett oppgave å forflytte. Hva med en trekk-kraft på under 2 kg ved bruk av forflytningsduk og seng formet som et skråplan istedet for et tungt løft?
 • Til trening og aktivisering. Er man terapeut eller pleier og ønsker å trene eller aktivisere pasientene, er forflytningsduken et supert hjelpemiddel. Ved å øke eller redusere gliflaten under pasientens kroppsdeler med forflytningsduk, kan man enten hjelpe pasienten til en lettere bevegelse - eller man kan fjerne mer av forflytningsduken og øke kravene til pasientens egenaktivitet og treningseffekt. Eksempelvis under et nyoperert ben eller tunge ben når personen skal inn i eller ut av sengen, inn i stolen, høyere i seng, over på siden etc. etc..
 • Ved smertetilstander og stivhet i kroppen. Hvis man har bekkenløsning og smerter ved bevegelse i sengen, kan man legge et stykke forflytningsduk under setet og enkelt foreta en bevegelse uten store plager. Det gjelder også for personer med stivhet i kroppen som ved Parkinsons sykdom eller stivhet på grunn av Becheterew.
 • Påkledning og avkledning. Forflytningsduken kan brukes ved for eksempel hjelp til å ta på støttestrømper eller trange klær, og når man skal kle på personer bukser mens de ligger i sengen.
 • Forflytning av store personer - da er forflytningsduken en nødvendighet. Man kan flytte personer fra 3 kg til mer enn 400 kg på denne forflytningsduken!
 • Andre bruksområder: Brukes til å forflytte gjenstander og møbler på gulv hvor man ikke ønsker å trekke dem etter seg på et teppe eller liknende - for å unngå riper. Da kan man legge duken dobbelt som vi gjør under pasientene, og få gjenstanden til å flyte bortover gulvet - der friksjonen er mellom de to lagene av forflytningsduk, og ikke mellom teppe og gulv.Smart!
 • Pris: Forflytningsduken koster mellom NOK 108,- og 138,- pr. meter ekskl. mva. - avhengig av hvor mange meter man bestiller. (Brings fraktrater for 2023 kommer i tillegg - Fra kr 190,- 350,- + mva - avhengig av avstand fra Oslo.)
 • Den ideelle størrelse på en duk til forflytning av personer sier vi er 1m x 1,25 m for pasienter som vi kan bøye i knærne - eller 2 m hvis de er stive og bena ikke kan bøyes.
 • Dermed dekker duken på 1.25 m området fra hodet og helt ned til knehasen på de fleste mennesker. Lagt dobbelt, dekker den så halve sengeflaten. Skal man forflytte en stor person liggende på rygg, trenger man så 2 stk forflytningsduker á 1m x 1,25m når bena kan bøyes. Da plasseres dukene enten inn fra hver sin side - akkurat slik vi gjør med pasienter som har smerter og ikke kan beveges så mye fra side til side - eller dukene legges oppå hverandre og rulles inn under pasienten så de dekker hele liggeflaten.
 • Når personene er ekstra store, gjør vi det på samme måte. Dermed er det lett å plassere duken under personen - og like enkelt å fjerne den igjen. Er pasienten stiv, bruker man to stk duker som er like lange som sengen - dvs 2 m lange.
 • Ved plassering av heis-seil under en stor person på over 150 kg som ikke kan bevege seg selv, plasserer vi to lag med forflytningsduk oppå hverandre under personen først - og trekker deretter seilet inn mellom de to glatte lagene. Se hvordan det gjøres her.
 • Vask og renhold - Forflytningsduken er laget av nylon og belagt med silikon. Det betyr at den kan vaskes på alle temperaturer som kreves innen helsesektoren. Der det er smiittefare, brennes duken etter bruk ifølge vanlige prosedyrer. Når pasienten har sin egen forflytningsduk, kan duken vaskes på 40, 50 eller 60 grader. På sykehus der den skal brukes av flere, kreves vask på 85 grader i 10 minutter. Silikon og høy varme er en dårlig kombinasjon. Derfor mister forflytningsduken sin glatthet hurtigere ved vask på høyere temperarturer. Forflytningsduken kan også rengjøres ved hjelp av sprit og desinfeksjonsmidler som Virkon og Parasafe. 

Sist oppdatert 15.07.2023 kl. 12:48

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 Forflytningsteknikk AS

Personvernerklæring