Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

                 

Forflytningsduk - superglatt, myk og lydløs - (HMS-art.nr.: 175714)

 • Forflytning av alle kategorier pasienter. Denne forflytningsduken er spesialurtviklet for bruk i forflytning av personer i sykehus, sykehjem og i hjemmebasert omsorg. Den er superglatt når den legges dobbelt, den er lydløs og myk mot kropp og hud.Forflytningsduken selges primært i ruller av 10 meters lengde, men kan også fås i lengder opp til 100 meter.
 • Skåner sårbar hud - forflytningsduken brukt dobbelt for å få superglatt effekt, er den mest skånsomme måte å forflytte pasienter på langs underlag i seng, mellom seng og operasjonsbord, røntgenbord, mellom seng og båre eller badetralle, mellom seng og rullestol, etc., etc.. Friksjonen under forflytning foregår mellom de to lagene av forflytningsduk, og ikke mellom pasient og madrass eller annet underlag. Den er helt nødvendig når man skal forflytte pasienter med sår eller hudlidelser høyere i seng, ved sårstell og pleie der pasienten skal forflyttes mellom ryggleie og sideleie.
 • Nattevakt, dagvakt eller kveldsvakt - forflytningsduken er et fantastisk hjelpemiddel for å skåne pasientene ved forflytning uten støy og unødvendig tungt arbeid.
 • Hvorfor arbeide med tunge løft når man kan forflytte pasientene lett og skånsomt på forflytningsduk?
 • Forflytningsduk i kombinasjon med forflytningskunnskap er en gylden kombinasjon. Da forener man skånsom pleie og forflytning med lette arbeidsmåter for helsepersonellet. Hvorfor løfte en pasient i stikklaken eller armer og ben - når man kan trekke personen langs underlaget med en brøkdel av kreftene?
 • Fra 100 kg til under 10 kg med forflytningsduk. I kombinasjon med en god seng, kan en person på 100 kg bli en lett oppgave å forflytte. Hva med en trekk-kraft på under 10 kg ved bruk av forflytningsduk og seng formet som et skråplan istedet for et tungt løft?
 • Til trening og aktivisering. Er man terapeut eller pleier og ønsker å trene eller aktivisere pasientene, er forflytningsduken et supert hjelpemiddel. Ved å øke eller redusere gliflaten under pasientens kroppsdeler med forflytningsduk, kan man enten hjelpe pasienten til en lettere bevegelse - eller man kan fjerne mer av forflytningsduken og øke kravene til pasientens egenaktivitet og treningseffekt. Eksempelvis under et nyoperert ben eller tunge ben når personen skal inn i eller ut av sengen, inn i stolen, høyere i seng, over på siden etc. etc..
 • Ved smertetilstander og stivhet i kroppen. Hvis man har bekkenløsning og smerter ved bevegelse i sengen, kan man legge et stykke forflytningsduk under setet og enkelt foreta en bevegelse uten store plager. Det gjelder også for personer med stivhet i kroppen som ved Parkinsons sykdom eller stivhet på grunn av Becheterew.
 • Påkledning og avkledning. Forflytningsduken kan brukes ved for eksempel hjelp til å ta på støttestrømper eller trange klær, og når man skal kle på personer bukser mens de ligger i sengen.
 • Plassering og justering i skallstol. Brukes også for vanskelige situasjoner der man f.eks. skal plassere og justere en bruker i en formstøpt skallstol.
 • Forflytning av store personer - da er forflytningsduken en nødvendighet. Man kan flytte personer fra 3 til mer enn 350 kg på denne forflytningsduken!
 • Andre bruksområder: Brukes til å forflytte gjenstander og møbler på gulv hvor man ikke ønsker å trekke dem etter seg på et teppe eller liknende for å unngå riper. Da kan man legge duken dobbelt som vi gjør under pasientene, og få gjenstanden til å flyte bortover gulvet - der friksjonen er mellom de to lagene av forflytningsduk, og ikke mellom teppe og gulv.
 • Pris:
 • Forflytningsduken koster NOK 113,- / 98,- ekskl.mva. pr. meter.
 • Den ideelle størrelse på en duk til forflytning av personer sier vi er 1m x 1,25m. Da dekker den området fra hodet og helt ned til knehasen på de fleste mennesker. Lagt dobbelt, dekker den så halve sengeflaten. Skal man forflytte en stor person liggende på rygg, trenger man så 2 stk forflytningsduker á 1m x 1,25m. Da plasseres dukene inn fra hver sin side - akkurat slik vi gjør med pasienter som har smerter og ikke kan beveges så mye fra side til side. Når personene er ekstra stor gjør vi det på samme måte. Dermed er det lett å plassere duken under personen - og like enkelt å fjerne den igjen.
 • Ved plassering av heisseil under en stor person, bruker vi to lag med forflytningsduk under personen først - og trekker deretter seilet inn mellom de to glatte lagene. Se hvordan det gjøres her.

Sist oppdatert 20.10.2016 kl. 15:40

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 Forflytningsteknikk AS

Personvernerklæring